Dikkat! Bu sayfadaki tüm girdiler turkcell ve isbankası aracılığı ile şahsıma sağlanmış e-imza ile korunmaktadır.

Beni koruyun!

Beni Koruyun

9 Aralık 2007 Pazar

Turkish Delight


Olaf Metzel imzalı heykel, başörtülü bir kadını tasvir ediyor. Ancak başörtülü heykelin başı hariçindeki diğer bütün uzuvları çıplak. Heykeltraşın heykele verdiği isin ise tam anlamıyla bir skandal: Olaf Metzel, heykelin adını "Turkish Delight" (Türk Lokumu) olarak koyarak, alenen provokasyon yaptığını gözler önüne seriyor...

Sanatsal refleksiyonu ve provokasyonu ön plana çıkaran çalışmaları ile tanındığı ifade edilen Metzel'in bütün din ve kültürlerin barış içerisinde yaşadığı ve Müslümanların devlet nezdinde de büyük saygı gördüğü bir ülkede neden böyle bir provakatif heykel yontuğu merak ediliyor.

Heykel Avusturya toplumunda memnun, mutlu ve hoşgörü içinde yaşayan Müslümanların kafalarını karıştırmış ve onları rencide etmiş durumda.

Avusturya'da Türklerin yayıyınladığı Pusula gazetesi muhabirleriin konu hakkında görüşlerine başvurduğu, Sivil toplum örgütleri "Böyle bir şeyin kimseye fayda getirmediği gibi toplumdaki huzuru da bozabileceğini" ifade ediyorlar..

Auvusturya'da yaşayan Türkler ve İslamiyete inanan tüm insanlar, telefon ve e-maillerle, insanların dinlerini aşağılayarak yapılan bir olayın sanatla alakası olmadığını belirterek, heykelin kaldırılmasını istiyorlar.
kaynak: haber3

Turkish delight...
Adındanda gayet açık ve net anlaşılacağı gibi, biz genç türk kadınlarının dünyadaki ünvanı Türk lokumu...
Yani aslında şimdi içimden saydırmak geliyor bu heykeli yapan dangalağa ama susmam gerek çünkü bloggerdan atılmaya niyetim yok :)
İlk televizyonda izlediğim bu haber canımı sıkmadı değil...baş örtülü değilim, ama sonuç itibari ile genç bir Türk kadınıyım...
Bu heykeli yapan çok muhterem arkadaş sanırım belasını arıyor :)
Bunlar Türk kadınlarını her önüne gelene kuyruk sallar diye bildiklerindenmi, yoksa müslümanları yoketmeye çalıştıklarındanmı bilmem ama, muhterem arkadaş çok büyük bir terbiyesizlik yapmış...
Bizim saftiriklerde sanat sanat diye geçine duruyorlar...
Bu kadar türban kavgası yapınca doğal olarak dünya basınının "bunların hiçmi işi kalmadı, hala kılık kıyafet tartışıyorlar." demesini saçmalık olarak algılamamak gerek...
Atatürk ilke ve inkilaplarını algılayamayan bazı kadınlarımız ve onların dinibütün eşleri, karaçarşaf içinde, eski osmanlı edasıyla göze batmak...hem onlar..hem bizler rahatsız oluyoruz..
Neden diyemiyorum artık..onlar bize bizde onlara öcü gibi bakar olduk...
Bu heykelde bizim başörtüsü kavgamıza kapak olsun...
Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin pkk gibi bir sorunu varken, başörtüsüyle cebelleşmeyi bir an evvel bıraksak diyorum...
Sonra adımıza Turkish Delight gibi abuk sabuk heykeller dikmeseler diyorum..ben diyorumda duyan varmı diye merakta ediyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder